Perlawanan Ditunda Rusuhan Penyokong

Dilaporkan bahawa lebih 60,000 para peminat bolasepak telah membanjiri Stadium Darul Makmur di Kuantan untuk menyaksikan pertarungan separuh akhir kedua Piala FA antara Pahang dan Johor Darul Takzim, melebihi kapasiti stadium seramai 40,000 orang pada suatu masa. Keadaan yang semakin tidak terkawal pada akhirnya menyebabkan perlawanan ini ditunda ke suatu tarikh yang belum ditetapkan.

Pada jam 8.30 malam, para penyokong telah diarahkan oleh pihak polis untuk masuk ke bahagian kosong stadium yang dihadkan untuk menjadi penghalang antara para penyokong tuan rumah dan penyokong pelawat.

Sepuluh minit kemudian, para pemain dan anggota kedua-dua pasukan kembali ke bilik persalinan walaupun telah memanaskan badan di padang. Sultan Pahang, Sultan Haji Ahmad Shah, yang juga merupakan Presiden FAM, hadir di stadium dan telah memberitahu para pengadil bahawa baginda inginkan perlawanan diteruskan, walaupun ada beberapa ribu para penyokong yang terpaksa duduk di trek.

Kira-kira dua puluh minit kemudian, para pemain pasukan Pahang dan para pengadil keluar selepas pengumuman dari PDRM dibuat bahawa perlawanan adalah selamat untuk diteruskan.

Walau bagaimanapun, kekecohan berlaku apabila para penyokong di luar stadium membaling batu ke arah para penyokong pasukan pelawat di dalam stadium. Para penyokong Darul Takzim terpaksa berundur ke bahagian trek demi keselamatan mereka.

Akhirnya beberapa minit kemudian, diumumkan bahawa perlawanan telah ditunda.